Despre muzeul de păpuși

Colecție privată

mobile

Numele meu este Nagy Ibolya. Sunt fondatorul acestui muzeu de păpuși. Am fondat muzeul de păpuși în 2010 cu 175 de păpuși, iar astăzi dețin mai mult de 1000 de păpuși.La început am primit șase păpuși de porțelan în rochii de epocă, care mi-au plăcut foarte mult și decoram casa cu ele de atunci am această pasiune de a colecționa Muzeul de păpuși nu are un caracter educativ, ci oferă o experiență de neuitat pentru vizitatori, transpunându-i într-o altă lume, într-o altă epocă cu ajutorul fanteziei, unde timpul se oprește și te vrăjește.

În 2011 am deschis prima expoziția cu 175 de păpuși deatunci numărul lor creștea în fiecare ani.

Galeria Olga

Colecția mea cuprinde foarte multe păpuși interesante, păpuși celebre. Cu ajutorul soțului meu, Nagy Tihamer, am reușit să-mi împlinesc visul de-a avea o Galerie de păpuși, într-o casă de epocă care a fost construit în anul 1910. Galeria acum poartă numele de OLGA, în onoarea soacrei mele. Recomand această muzeul pentru toate vârstele.

Când copilul era copil, El nu știa că e copil.

Totul avea suflet, Toate erau un suflet.

Păpușa are două suflete, sau poate trei

  • I.

    Unul a fost dat de producător
  • II.

    Celălalt dat de fetița care s-a jucat cu ea
  • III.

    Cea de a treia dată de colector, care o iubește și o prețuiește

Povestea papusii de porțelan

Collectible doll

Colecţionarea de păpuşi este o pasiune inedită , amuzantă, relaxantă şi educativă,care vă poate ajuta să aflaţi multe lucruri despre diferite popoare, culturi sau perioada istorice. Aceleaşi timp vă veţi simţi mai aproape de copilăria,şi vă veţi putea face noi prieteni care împărţăşesc aceleaşi hobby.

Este un hobby interesant cu o istorie bogată, potrivită persoanelor de toate vârstele. Păpuşile sunt reprezentari în miniatură a finţei umane. Cu timpul păpuşile au devenit obiecte de decor sau stadiul de jucării. Primele păpuşi erau confecţionate din materiale simple, cum ar fi lutul, pânza, lemnul sau pielea. Păpuşile au fost folosite din cele mai vechi timpuri în practicile oculte, în rituarilie vodoo sau ceremonia religioase în mai multe culturi. Păpuşile din cârpă erau foarte populare în special de către sclavi pentru copii. Celebrele păpuşi matrioshka sunt specifice pt tradiţia rusească. Păpuşile urmăresc o poveste interesantă.

Începând cu sec X|X –lea, păpuşile au început să fie realizată din porţelan. În sec XX după cel AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL au fost inventat păpuşile hârtie au fost foarte populară în anii 1920. Existeau şi păpuşile fashion.

Păpuşile sunt jucăriile preferate ale tuturor copiilor pot constitui subiectul unei colecţii inedite. Persoane care colecţionează păpuşi le face să nu îşi piardă sufletul de copil, o astfel de colecţie trezindule amintiri plăcute din copilărie.Colecţionarea de păpuşi reprezintă o parte importanţă a unei anumite culturi şi pot fi diferite de la o epocă la alta. Păpuşile pot fi considerate adevărate opere de artă, în special realizate din porţelan.

Foarte mulţi colecţionari sunt impresionaţi de maiestria cu care păpuşile sunt realizate din porţelan , vestimentaţia şi accesoriile, personajele feminine.

Marele companii producătoare sunt...MADAME ALEXANDER, BARBIE, VOGUE, AVON, sau EFFANBEE.

Producător francez ... JUMEAU, BRU şi HURET, GAULFIER, RAHMER, SIMONE etc. Primul producător American...LUDWING GREINER din PHILADELPHIA perioada 1840-1874. sau ARMAND, MARSEILLE, SIMON, HALBIG KESTNER. Păpuşile sunt colecţionat în timpul călătoriilor, Păpuşile aparţin unei anumite epoci, Păpuşile caracterizează o anumită cultură, Păpuşile antice sunt inedite şi au o importanţă istorică sunt mult mai greu de găsit, Păpuşile erau la curent cu moda adică prezentau aspectul femeilor adulte, Vestimentaţia păpuşile specifice epocii din înalta societate a căror îmbrăcămintea reprezenta o replică indentică a modei vremii.

Îneintea celui de AL Doilea RĂZBOI MONDIAL, s-a dezvoltat reproducerea personajele celebre. Colecţionarea reproducerilor a devenit un hobby între 1950 , 1970, 1980 în sStatele Unite şi a răspândindu-se şi în Europa.

Valoarea unei păpuşi este stabilit în funcţie de doi factori majori, vechimea şi calitatea execuţiei.

O păpuşă care pentru altcineva este o simplă jucărie pt colecţionari spune o adevărate poveste.

mobile

Informații generale

Program

Luni-Vineri: Programare prin telefon

Sâmbătă: Programare prin telefon

Duminică: Programare prin telefon

Prețuri de intrare

Bilet pentru grupuri adulți și pensionari: 8 lei

Bilet pentru grupuri student: 6 lei

Bilet pentru grupuri preșcolarii: 3 lei

Intrare gratuită

Copii cu handicap

Copii orfani

Servicii

Tur cu ghid: în limba maghiară și română

 

PARALLAX2_TITLE2

ibolya35@yahoo.com

+40.0753.034.690

+40.0740.184.110

Târgu Secuiesc, Str. Independenței, Nr. 4

Contact

Vizitați-ne!